World, here I come

ING Wholesale Banking helpt bedrijven, financiële instellingen en overheden van over de hele wereld aan kapitaal om succesvol te kunnen zijn en te kunnen groeien. ‘World, here I come’ gaat over vertrouwen, over het bereiken van doelen, hoe groot of klein dan ook.

Print naar video
Voor de internationale campagne zijn wij gevraagd vier belangrijke onderwerpen online tot leven te laten komen door middel van videos: Global network, Small world, Bigger picture en Discomfort zone. Elk onderwerp bevat zijn eigen boodschap met een unieke metafoor in de vorm van een bal, blikjes, punaise en helicopter. Belangrijkste uitdaging voor ons was om de print uitingen door te vertalen naar 15 seconden videos, zonder dat de kern van de boodschap verloren zou gaan.

bol
4
2
3

Frames

Het verhaal van een onderwerp is voor de videos opgesplitst in frames, waarbij elke video begint en eindigt met het metafoor (afb. 1). De tussenliggende frames (afbeelding 2) bevatten het verhaal. De teksten uit de bestaande print ads zijn bondig herschreven zodat elk verhaal binnen 15 seconden te begrijpen is. Elk frame bevat een stukje tekst, versterkt door een illustratie.

tekst_herschreven_afb
lagen_klein

Metafoor
Om één lijn in de videos te verwerken, hebben we gekozen om het metafoor eerst aandacht te geven, deze metaforen worden ook gebruikt om de focus te benadrukken in de visuele huisstijl van de campagne. Elk verhaal eindigt weer met het metafoor, om nog eens de aandacht op het campagnebeeld te leggen.

ing_lagen
schip_groot-2

Animatie

Omdat ING helpt met het opbouwen van werelden,hebben we dit ook benadrukt in de stijl van animeren. De lijnen van de illustraties ontstaan tijdens het animeren waardoor de beelden organisch worden opgebouwd.

Resultaten

De internationale campagne van ING commercial banking was getarget binnen een hele specifieke doelgroep. In totaal is de campagne ruim een half jaar live geweest in de volgende landen: Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje, België, Nederland, Polen, Tsjechië, Hongarije, Turkije en UK. De resultaten zijn erg goed geweest in termen van bereik en clicks naar de site.

De volgende resultaten zijn behaald:
Ad impressions: 4.961.290
Clicks: 10.257
CTR%: 0,21.
Deze CTR is 4x zo hoog als gemiddeld binnen de branche banken volgens de display benchmarks tool van Google.

diagram

Contact

De Franse Kamer
Rozengracht 110
1016 NH Amsterdam
Phone: +31 020 330 5393
Email: thomas@defransekamer.com