Mitsubishi Kleurentest

Welke kleur auto werkt het beste? Rood wordt over het algemeen gezien als een krachtige kleur die tot koop aanzet. Uit onze tests voor Mitsubishi blijkt dat een rode auto beter scoort dan een blauwe, maar een metallic grijze scoort het beste. Onze aanname: Een felle kleur spreekt een kleinere doelgroep aan dan een algemene, rustige kleur. Uit een test van Autoweek in 2012 blijkt dan ook dat de meest verkochte autokleuren grijs, zwart en wit zijn. Daarnaast is het belangrijker dat de kleur van de auto aanspreekt dan dat de banner opvalt.

 

 

Alzheimer Kleurentest

Goede doelen hebben baat bij een zo effectief mogelijke wervingscampagne en een display campagne is een perfect middel om te testen wat de beste ingrediënten hiervoor zijn. Uit onze tests voor Alzheimer Nederland bleek o.a. dat de doelgroep voor het grootste deel uit vrouwen bestaat. Ook de kleuren hebben we uitgebreid getest. De gele actiekleur, die ook op de site van Alzheimer Nederland gebruikt wordt, kwam als winnaar naar boven. Onze aanname is dat dit te maken heeft met de commercial, die gelijktijdig met de bannercampagne draaide. Hierdoor kreeg de website veel traffic en werd de gele kleur sneller herkend als Alzheimer Nederland-kleur.

 

 

Protest Kleurentest

Voor de Facebook pagina van Protest hebben we een uitgebreide bannertest gedaan. Hierbij hebben we de achtergrondkleur van de banners getest.

 

 

Rijkswaterstaat Kleurentest

Voor de RWS Reiswijzer van Rijkswaterstaat hebben wij uitgebreid getest wat voor banner het beste zou werken om de boodschap over te brengen.
Wat werkt beter: Alarmerend geel, rustgevend blauw of informerend wit?

 

 

Aidsfonds Visual test

We hadden een hele rits BN-ers om in de campagne voor het Aids Fonds te verwerken. Wat wij graag wilden weten is wie er beter klikt. Ga jij voor Ryan Babel of Sophie Hilbrand?

 

 

Simyo Visual test

De voordelige Sim-Only aanbieder Simyo moet het vooral hebben van display advertising. Uit de tests bleek o.a. dat een foto van een bellend persoon het beste werkt. Maar niet elke foto van een bellend persoon werkt even goed.

 

 

Wakker Dier Visual test

Uit meerdere bannertests bleek dat shokkerende afbeeldingen het beste effect hebben bij Wakker Dier banners. Of je ermee wilt adverteren, is natuurlijk een tweede.

 

 

SOS Kinderdorpen Visual test

Een droevig kind alleen werkt niet meer. Moeder met kind samen doet het al beter dan kind alleen. Opvallend dat een blanke moeder de score nog eens verdubbeld.

 

 

Mitsubishi CTA test

Ook hier weer blijkt dat consumenten eerder op een algemene, niet-dwingende CTA zullen klikken dan een specifieke.

Simyo CTA test

Uit bijna alle tests die we doen, blijkt dat veelgebruikte CTA`s niet werken. Ze zijn vaak te specifiek of te dwingend. Wat werkt het beste?

[/wpcol_2third]

 

 

Conrad CTA test

De vorm van de button kan van grote invloed zijn. Daarnaast werkt een dubbele CTA in somige gevallen ook goed.

[/wpcol_2third]

 

 

SOS Kinderdorpen CTA test

Hij wil gewoon een mama. En een klik van jou. Wat werkt beter?

 

Mitsubishi Vormgeving test

Foto’s blijken niet auto’s niet goed te verkopen. Eigenlijk alles wat afleid van de auto of de prijs werkt minder goed. Zo kaal mogelijk is de uitkomst.

Simyo Vormgeving test

In sommige gevallen blijkt dat een advertorial banner bijna net zo goed werkt als een mooi ontworpen banner. Ga je voor conversie of awareness?

 

 

Conrad Vormgeving test

Ook hier geldt weer: Hoe minder poespas, des te betere banner.

Libelle Vormgeving test

Uit de test bleek: Een cover in de banner werkt niet. Puur tekst werkt wel.

 

 

Protest Vormgeving test

Voor ons favoriete surf- en snowboard merk hebben we een uitgebreide Facebook test gedaan. Hieruit bleek dat de doelgroep centraal moet staan in een social bannercampagne. De laatste banner is een perfecte combi tussen een “spontane” foto en een campagnebeeld.

 

 

Simyo Propositie test

Als je als adverteerder meerdere proposities hebt, is het belangrijk om te weten welke het beste werkt. Uit deze test bleek dat het betrouwbare netwerk de belangrijkste reden is om voor Simyo te gaan.

 

 

Zilverenkruis Propositie test

Hoe concreter de aanbieding, hoe beter het resultaat. Niet onlogisch uiteraard, maar laat hier duidelijk zien dat het direct gebruiken van de copy uit een printuiting (1e voorbeeld) nog geen goede banner oplevert.

 

 

Alzheimer Propositie test

Hoe persoonlijker en dringender de bodschap, des te beter wordt er geklikt. Daarnaast bleek uit deze test dat vrouwen meer klikten dan mannen.